Brands of Nature - Chia zaden 1000 gram

Chia zaden van Brands of Nature de hoogste kwaliteit voor een voordelige prijs. Eerlijk, puur en direct leverbaar.

Artikelnummer: 11001000

Brands of Nature: Chia zaden  1000 gram - premium Quality
Chia zaden van brands of nature: hoogste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Chia zaden
:
De Chia zaden van brands of nature worden geteeld op boerderijen in Zuid-Amerika, gevestigd in Argentinië, Equador, Bolivia en Paraguay. Deze vallen allemaal binnen het in de natuur voorkomende bereik van Chia. Deze lichting van Chia zaden komt uit Equador. Doordat deze boeren samenwerken zijn zij in staat een constante levering van kwaliteit Chia tegen een eerlijke prijs te garanderen, zelfs wanneer de weersomstandigheden variëren. Alle boeren krijgen een eerlijke prijs voor hun gewassen. Het groeiproces is gestandaardiseerd, zodat elke lichting van Chia dezelfde hoge kwaliteit vertegenwoordigd.

Informatie:

De afkomst van deze Chia zaden die op de boerderijen worden gekweekt, hebben een geschiedenis van meer dan 500 jaar en zijn ontwikkeld door de inheemse Nahua dorpelingen die de wilde Chia planten en door selectief fokken haar natuurlijke weerstand van de planten tegen ziekten hebben helpen verbeteren. De rijpe Chia planten worden gesneden tussen november en januari, afhankelijk van de locatie van het gewas worden de kleine zaden gemakkelijk gescheiden van het grove plantmateriaal, zodat na de oogst van het gewas al 96% zuiver zaad overblijft. De zaden worden vervolgens door een trilling reinigingsmechanisme gehaald die het Chia zaad scheidt van kleine steentjes en andere onzuiverheden. Soms kunnen de zaden vochtig worden na de oogst, in dat geval worden ze op een doek gespannen ongeveer een meter boven de grond, waarbij warme lucht wordt doorgegeven tot ze volledig droog zijn. Om verder de zuiverheid van het eindproduct te waarborgen worden de zaden langs magneten gehaald die de kleinste ongewenste deeltjes verwijderen, vervolgens worden ze bewaard beneden 25° C, waarbij de hoge concentratie antioxidanten fungeren als een natuurlijk bewaarmiddel om ze vers te houden. De Chia zaden worden ook routinematig getest en geanalyseerd op verontreinigen, zodat het eindproduct volkomen zuiver en vrij is van zware metalen, residuen en pesticiden.

Gebruiksaanwijzing:

Volwassenen nemen 2 eetlepels per dag. Chia-zaden kunnen worden gebruikt in salades, ontbijtgranen, yoghurt of als toevoeging aan brooddeeg (max. 5%). Bovendien kunt u een gelei maken. Meng hiervoor 1 deel Chia-zaad en 7 delen water. Laat het mengsel minstens 10 tot 20 minuten wellen voordat u het gebuikt. Neem van deze gelei 2 eetlepels per dag, bijvoorbeeld als tussendoortje. Deze gelei is maximaal 5 dagen houdbaar in de koelkast.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen